SOLIDARITY RACE SRP – OPEN ARMS

GTR3

x2 x2 80+80+80+80 OPEN SINGLE

 

CALENDAR

ROUND 1 – (25 de Abril): Red Bull Ring
ROUND 2 – (25 de Abril): Road America GP
ROUND 3 – (25 de Abril): Mazda Laguna Seca GP
RONDA 4 – (25 de Abril): Spa Francorchamps

SCHEDULES

Practice– 16:00 (CET) 5 min
Qualifying – 16:05 (CET) 10 min
Race– 16:15 (CET) 80 min

Practice – 17:40 (CET) 5 min
Qualifying – 17:45 (CET) 10 min
Race– 17:50 (CET) 80 min

Practice– 19:15 (CET) 5 min
Qualifying – 19:20 (CET) 10 min
Race– 19:30 (CET) 80 min

Practice– 20:55 (CET) 5 min
Qualifying – 21:00 (CET) 10 min
Race– 21:10 (CET) 80 min

RULES AND REGISTRATION

RULES

Is obligatory to drive respectfully. FAIR PLAY is essential.

The use of Crew Chief or GitHub/SimHub radar is mandatory.

It is obligatory to respect the flags.

If a driver causes an incident is required to give back the place to the affected driver/s.

Using R3E chat during race is forbidden. We recommend to use Discord.

Aggressive driving and abusive use of lights are forbidden.

Blocking in track is prohibited.

When returning to track after an off-track or incident it is forbidden to harm another driver or force him to change his racing line.

It is forbidden to change your racing line on a straight more than once to defend your position.

It is forbidden to change your racing line on a curve when there are two cars in parallel from the braking point. It is considered parallel when one car is next to another, even if it is only 1%.

Breaking any of these rules will suppose -5 points penalty.

PENALTIES

Minor incident: Cause an incident and give back the position.

Minor penalty: Loss of points of the “Car to car collision” (1-5 points).

Normal incident: Cause an incident and don’t give back the position.

Normal penalty: Loss of the positions lost by the affected driver/s and loss of -5 points.

Severe incident: Causing a multiple accident, causing an abandonment/mechanical problems or some major problem.

Severe Penalty: Same as normal sanction and also will not be able to participate in the next race.

REGISTRATIONS – IMPORTANT

The registration must be formalized by sending an email to simracingirona@gmail.com with the following requirement.

  1. Donation copy to the ONG OPEN ARMS, https://www.openarms.es/es/dona
  2. Team name
  3. Name of the pilots and pilot per sleeve
  4. chosen car (the same for the 3 supermangas)